Nyheter:

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen viser til at det vil koste 110 millioner kroner å betale feriepenger for soldater i Heimevernets innsatsstyrker tilbake til 2005.

Prisen for HV-feriepenger: 110 millioner kroner

Det vil det koste 110 millioner kroner å betale soldater i HVs innsatsstyrker feriepenger for alle år i tjeneste, ifølge forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

«Forsvaret har kostnadsberegnet at utbetaling av feriepenger til Heimevernets innsatsstyrker tilbake til 2005 vil utgjøre om lag 110 millioner kroner. Summen inkluderer forsinkelsesrenter». Det skriver forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i et svar på spørsmålet Anniken Huitfeldt (Ap) stilte fredag 26. juni.

Arbeiderpartiet stemte i likhet med Høyre ned et mindretallsforslag fra Rødt som tok til orde for at soldater i Heimevernets innsatsstyrker skulle få utbetalt feriepenger for mer enn tre år, slik Forsvaret har besluttet.

Lars Bugge Aarset som vant fram med sitt krav overfor Forsvaret om feriepenger, var fornøyd da forslaget til Rødt ble kjent:

– Det er jo dette vi mener skulle skjedd helt fra starten, sa Lars Bugge Aarset til Forsvarets forum.

Forsvarets forum har forsøkt å svar fra Arbeiderpartiet om det nye tallgrunnlaget vil føre til at de stiller seg bak kravet som blant andre soldater i HV har gått til sak for, nemlig utbetaling av feriepenger for hele perioden i tjeneste.

Vi har så langt ikke lykkes i å få svar fra Arbeiderpartiet.

Powered by Labrador CMS