Nyheter:

Anniken Huitfeldt vil vite hvor det vil koste å betale feriepenger til soldater i HVs innsatsstyrker tilbake til 2005.

Ønsker svar om feriepenger fra forsvarsministeren

Hvor mye koster det å betale feriepengene soldatene i HVs innsatsstyrker mener de har krav på? Det lurer Anniken Huitfeldt (Ap) på.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I et skriftlig spørsmål til forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) etterlyser leder i Utenriks- og forsvarskomiteen Anniken Huitfeldt hvor mye det vil koste å gi soldatene i Heimevernets innsatsstyrker det de krever. Så langt har Forsvaret besluttet å tilbakebetale feriepenger for tre år. Krav før 2016 er vurdert som foreldet.

«Soldater i Heimevernets innsatsstyrke har rett på feriepenger. Det avgjorde Høyesterett i vår. Nå har også spørsmålet om antall år soldatene skal tilbakebetales for havnet i rettsapparatet. Kostnaden for tre års tilbakebetaling skal ifølge Forsvarets forum være 17 mill. kroner. Hva er kostnaden for å tilbakebetale feriepenger (inkludert forsinkelsesrenter) til innsatsstyrkene for perioden tilbake til 2005?», skriver Huitfeldt.

Med unntak av Senterpartiet, SV, Miljøpartiet de grønne og Rødt stemte de andre partiene, inkludert Ap, ned et forslag om å utbetale feriepenger tilbake til 2005. Det ble fremmet av Rødt sist uke.

Forsvaret forum har stilt Arbeiderpartiet spørsmål om de nå mener det er aktuelt å betale feriepenger for mer enn tre år. Vi oppdaterer saken så snart et svar foreligger.

Flere hundre millioner

Forsvarets forum har tidligere skrevet om Lars Bugge Aarset som fikk innfridd kravet om feriepenger. Det førte til at Forsvaret startet prosessen med å utbetale feriepenger for tre år. Så langt har det blitt utbetalt 21 millioner kroner til soldater i innsatsstyrkene, skrev ABCnyheter i mai.

Les også: Forsvarsdepartementet saksøkt av soldat i innsatsstyrkene

– Vi forholder oss til dommen fra lagmannsretten og utbetaler feriepenger i samsvar med dommen. Forsvaret vil i tillegg uoppfordret utbetale feriepenger til øvrig personell i Heimevernets innsatsstyrker tre år tilbake i tid, skrev seniorrådgiver i Forsvarsdepartementet Lars Gjemble til Forsvarets forum i etterkant av at anken fra regjeringsadvokaten ble avslått av Høyesterett.

Overfor Forsvarets forum har hovedtillitsvalgt i HVs innsatsstyrker Aleksander Gudmundseth uttalt at de har krav på feriepenger for alle år i tjeneste, helt tilbake til opprettelsen av styrkene i 2005. Det er anslått at det totale kravet kan beløpe seg fra 300-400 millioner kroner.

Visste du at Forsvarets forum sender ut nyhetsbrev med de viktigste forsvarsnyhetene hver morgen? Du kan melde deg på her.

Powered by Labrador CMS