Nyheter:

UNDERSØKES: Feriepengeutbetalingen skal trolig undersøkes av Forsvarets internrevisjon, melder Forsvaret. Her ser vi soldater i innsatsstyrke Grebe.

– Mistenker ingen feil

Forsvaret skal gå gjennom feriepengeutbetalingen på nytt for å forsikre seg om at det ikke er gjort feil.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det skjer ikke fordi man mistenker at det er gjort noen feil og at områdesjefer eller soldater i Heimevernets innsatsstyrker har fått for lite utbetalt. Det skjer fordi man ønsker å sette et punktum og gi trygghet for at utbetalingene er riktige, sier Per Gunnar Grosberghaugen til Forsvarets forum.

Talspersonen i Heimevernet forteller at det denne uka ble holdt et møte der tillitsvalgte fra HVs innsatsstyrker, blant andre Aleksander Gudmundseth, sjef Heimevernet og en representant for Forsvarets- personell og vernepliktssenter (FPVS) ble enige om veien videre. Under møtet ble det konkludert med at Forsvarets internrevisjon bør undersøke utbetalingene, skriver Forsvaret i en pressemelding.

Rundt 100 millioner kroner

Til nå skal det være utbetalt i rett underkant av 110 millioner kroner i feriepenger til 11.900 soldater i innsatsstyrkene samt områdesjefer i Heimevernet. Summen inkluderer blant annet forsinkelsesrenter, og gjelder utbetalingen i januar 2021 samt den i august året før.

I forrige uke ble det slått alarm fra hovedtillitsvalgt Aleksander Gudmundseth som fryktet at det var gjort feil i utbetalingene.

– Det er synd at nå som Forsvaret endelig skal gjøre opp for seg så skapes det en usikkerhet blant de som har fått feriepenger. Det er umulig å kontrollere for den enkelte om beløpet som de har fått, stemmer med det de har krav på, sa Gudmundseth til Forsvarets forum.

Enighet om revisjon

– Nå har vi fått komme med våre synspunkter og er blitt enige om at en uhildet tredjepart skal få gå igjennom dette slik at vi får satt et endelig punktum, sier Gudmundseth ifølge pressemeldingen fra Forsvaret.

Ifølge talsperson i HV Per Gunnar Grosberghaugen er det for tidlig å si når en eventuell revidering av feriepengeutbetalingen vil bli ferdig.

Powered by Labrador CMS