Nytt om navn

F-35: Martin «Tin Tin» Tesli ved Luke Air Force Base utenfor Phoenix i Arizona.

Martin Tesli blir ny sjef for 132 luftving på Ørland

Tesli har allerede i en rekke år fulgt utviklingen og anskaffelsen av F-35-kampflyene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Tesli jobber for tiden i Forsvarsdepartementet med sikkerhetspolitikk og operasjoner, men skal tiltre den nye stillingen fra 1. august og får graden oberst.

– Jeg ser frem til å komme tilbake til Luftforsvaret. Jeg gleder meg veldig til å lede en luftving med en stor og viktig oppdragsportefølje, sammen med dyktige medarbeidere, sier Martin Tesli.

Før FD jobbet han i planavdelingen ved Forsvarets operative hovedkvarter.

132 luftving er Luftforsvarets operative avdeling ved Ørland flystasjon. Ørland er Norges hovedbase for F-35 kampfly og 332 skvadron. Frem mot 2025 skal Norge motta 52 F-35, 34 av kampflyene er mottatt og de fleste skal operere under 132 luftving på Ørland.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Les også: Martin «TinTin» Tesli kjører til jobb i Rolls Royce. Arbeidskjøretøyet er derimot F-35

Tesli var tidligere Senior National Representative ved Luke Air Force Base i Arizona i USA, hvor han bodde i fire år, det vil si at han var det norske bindeleddet opp mot kampflyutdanningen for F-35-pilotene. Han var en av de første norske pilotene som fløy F-35.

Tesli overtar for Tron Strand, som blir ny sjef for operasjonsavdelingen i Luftforsvaret.

Powered by Labrador CMS