Nytt om navn

Sjefen for Luftforsvaret, Tonje Skinnarland tildelte major Peder Noteng de to utmerkelsene, den ene på vegne av det amerikanske forsvarsdepartementet.

Fikk amerikansk utmerkelse for F-35-innsats

Major Peder Noteng i Luftforsvaret fikk både Luftforsvarets fortjenstmedalje og «Defence meritorious Service Medal».

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tildelingen ble gjennomført av sjefen for Luftforsvaret, Tonje Skinnarland, torsdag 8. april.

Noteng har sittet i stillingen som performance manager i F-35 Joint Program Office i Washington DC siden 2016, der han har arbeidet med industrien for å utvikle F-35-prosjektet mot operative krav, går det fram av en pressemelding fra Luftforsvaret.

– Hans innsats har vært intet mindre enn fremragende, hvor han har utmerket seg som særdeles dyktig til å oppnå samspill med kollegaer fra ulike nasjoner og på ulike nivå. Han har gjennom dette representert Norge på en enestående måte, sa sjef Luftforsvaret.

Det er for hans arbeid i denne stillingen, som betegnes som en betydelig innsats, ut over det forventede, at han mottar Defence meritorious service medal fra det amerikanske forsvarsdepartementet.

I begrunnelsen trekkes det også frem at han er en høyt verdsatt kollega på grunn av sin positive innstilling og hjelpsomhet.

– Dette var svært overraskende! Jeg har lagt ned mye arbeid i denne jobben, derfor var dette en veldig hyggelig overraskelse og en stor ære. Det har vært en fantastisk reise for meg, men også hele familien som har tatt del i opplevelsen.

Noteng går av med pensjon denne uken. Han har tjenestegjort i Forsvaret siden 1983.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS