Nyheter

NATO-KOORDINERING: Sjef i Luftforsvaret Rolf Folland på plass i Sørreisa under seremonien torsdag.

Endringer i Luftforsvaret: Samler kommandoen

Slår sammen Nasjonalt luftoperasjonssenter, Special Operations Air Task Group (SOATG) og 131 luftving.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag slås alle avdelingene i Luftforsvaret som driver kommando og kontroll sammen til én avdeling ved navn Joint Air Operations Center (JAOC). 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Dette er nødvendig for at vi skal kunne utnytte moderne våpensystemer effektivt, samt lede luftoperasjoner som understøtter alle domener, sier ny sjef for JAOC, brigader Tron Strand.

Det nye operasjonssenteret er en organisatorisk sammenslåing av Nasjonalt luftoperasjonssenter, Special Operations Air Task Group (SOATG) og 131 luftving. 

– Omstillingen gjøres for å utnytte den nye teknologien som blant annet P-8 og F-35 har på en mer effektiv måte. Det er også en klargjøring for økt nordisk samarbeid. Snart kan vi ta på oss en ledende rolle i planlegging og koordinering av luftoperasjonene for Nato i nord, sier sjef Luftforsvaret, generalmajor Rolf Folland.

 Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken stod det at JAOC vil være lokalisert i Sørreisa. Det er kun delvis riktig. Det vil være lokalisert i Sørreisa, på Reitan og Rygge. Endringen ble gjort 5. januar 2024 klokka 13.53. 

Powered by Labrador CMS