Nyheter

SPESIELT BELEGG: Det speilaktige belegget som er påført både ut- og innsiden av de vertikale halerorene har fått flere til å sperre opp øynene.

F-35 med speilbelegg observert på hangarskip

Tidligere har det blitt observert lignende speilbelegg på F-22, F-35 og F-117, men aldri før har det blitt observert ved hangarskip.

Publisert

USAs taktiske jagerfly (F-22, F-35, F-117) fikk mye oppmerksomhet fra slutten av 2021 og gjentatte ganger gjennom 2022, da alle dukket opp med et speilaktige belegg. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Belegget antas å redusere flyets signatur, mest sannsynlig i infrarødt spektrum, men skal kun ha blitt brukt i testflyvninger. Konseptet strekker seg dog flere tiår tilbake. 

Nå har altså en F-35C som opererte om bord på USS Abraham Lincoln utenfor kysten av California,  også dukket opp med lignende belegg.

Det melder The Warzone

Bildene fra hangarskipet USS Abraham Lincoln er selv delt av det amerikanske Forsvarsdepartementet og viser en F-35C som utfører en touch-and-go manøver om bord på hangarskipet. 

Det som ifølge nettstedet gjør situasjonen ekstra interessant er flyets tilhørighet til VFA-125, også kjent som «Rough Raiders».

Skvadronen fungerer som flåtens forsyningseskadron (FRS) for F-35C, som i tillegg  trener personell fra U.S. Navy og U.S. Marine Corps. 

Ifølge nettstedet er skvadronen hverken en testskvadron eller frontlinjeskvadron, så hvorfor det aktuelle flyet har fått det spesielle belegget, er for øyeblikket uklart.Powered by Labrador CMS