Nyheter

KLAR TALE: Russlands president Vladimir Putin truet med å skyte ned ukrainske F-16-fly da han onsdag besøkte en base for flyvåpenet i Tver.

Truer med å skyte ned ukrainske F-16-fly

Russland vil skyte ned F-16-fly når Ukraina får dem, også om de tar av fra baser i andre land, sier Russlands president Vladimir Putin.

Publisert

I en tale til russiske flygere på en base i Tver onsdag understreket Putin at Russland ikke har noen planer om å angripe noe Nato-land, inkludert Polen, de baltiske landene og Tsjekkia.

– Men hvis Vesten forsyner Ukraina med F-16-fly, vil de bli skutt ned, sa han og gjorde det klart at slike fly er legitime mål, også om de brukes fra flybaser i andre land.

– Selvsagt, om de brukes fra flybaser i tredjeland, blir de for oss legitime mål, uansett hvor vi finner dem, sa han.

– Vi vil ødelegge flyene, akkurat som vi i dag ødelegger stridsvogner, pansrede kjøretøy og annet utstyr, inkludert rakettartillerisystemer, sa han videre.

Norge, Danmark, Belgia og Nederland er blant landene som har lovet Ukraina F-16-fly, og en koalisjon av land har tilbudt seg å lære opp de ukrainske flygerne.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS