Nyheter

Kartet viser hvor raketten ble registrert av det polske forsvaret.

Russisk missil krenket polsk luftrom, melder det polske forsvaret

Kryssermissilen ble registrert i 30 sekunder i forbindelse med et russisk angrep mot Lviv-regionen i Ukraina. Den polske regjeringen ber Russland om en forklaring.

Publisert Sist oppdatert

Missilen skal ha vært i polsk luftrom klokken 4.23 natt til søndag. Hendelsen skjedde ved Oserdow, står det i en uttalelse fra den polske sentralkommandoen på meldingstjenesten X.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det polske utenriksdepartementet opplyser også at regjeringen vil be Russland om en forklaring for hendelsen.

– Framfor alt vil vi be Den russiske føderasjonen om å avslutte sine terror-luftangrep mot Ukrainas folk og territorium, avslutte krigen og fokusere på landets egne interne problemer, heter det i uttalelsen.

En talsmann for militæret i Polen sa søndag morgen at kryssermissilen beveget seg om lag to kilometer inn på polsk territorium.

Landets luftrom er nå trygt, og det er ingen flere rakettangrep mot Ukraina, sa talsmannen.

Oserdow ligger kloss inntil den ukrainske grensen. Opplysningene om krenkingen av Nato-landet Polens luftrom er foreløpig ikke kommentert av Nato eller Polens politiske myndigheter.

Tidligere natt til søndag uttalte det polske luftvåpenet at Polen og allierte land hadde sendt fly på vingene etter at Russland iverksatte et rakettangrep mot den vestlige delen av Ukraina, nær grensen til Polen.

– Polske og allierte fly er aktivert, noe som kan resultere i økt støynivå, spesielt i den sørøstlige delen av landet, sto det i en uttalelsen.

Slike tiltak har Polen iverksatt også tidligere. Det russiske missilangrepet var rettet mot Ukrainas hovedstad Kyiv, i tillegg til Lviv-regionen, som ligger vest i Ukraina nær grensen til Polen.

Ifølge Lvivs ordfører Andrij Sadovyi var det ingen angrep mot byen Lviv, men rundt 20 raketter og sju droner ble sendt inn i den omkringliggende regionen, med viktig infrastruktur som mål.

Powered by Labrador CMS