Nyheter

DONERER FLY: Belgia er blant landene som har lovet Ukraina F-16-fly. Her er Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj (i midten), Belgias statsminister Alexander De Croo og forsvarsminister Ludivine Dedonder på en flybase ved Brussel tirsdag denne uka.

Lavrov går hardt ut mot F-16-donasjoner

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mener de planlagte leveransene av F-16-fly til Ukraina er et atomsignal. 

Publisert

Lavrov sier dette torsdag i et intervju med nyhetsbyrået Ria.

– De prøver å fortelle oss at USA og Nato ikke vil stoppe for noe i Ukraina, sier Lavrov, etter å ha konstatert at kampflyene har kapasitet til å frakte atomvåpen.

Allerede i fjor sommer anklaget utenriksministeren Vesten for å skape en atomtrussel mot Russland ved å planlegge å forsyne Ukraina med F-16-fly.

– USA og dets Nato-følgesvenner fremkaller risiko for direkte militær konfrontasjon med Russland, noe som kan få katastrofale konsekvenser, sa Lavrov i et intervju med den russiske nettportalen Lenta.ru.

Også da var flyenes mulighet til å frakte atomvåpen et sentralt poeng for ham.

Norge, Danmark, Belgia og Nederland har alle lovet Ukraina F-16-fly. De første flyene ventes å bli levert i løpet av året.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS