Nyheter

BAKSETETUR: Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte 11. desember 132 luftving ved Luftforsvarets base Bodø, der hun blant annet fikk være med på flytur i en F-16.
BAKSETETUR: Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte 11. desember 132 luftving ved Luftforsvarets base Bodø, der hun blant annet fikk være med på flytur i en F-16.

Prinsesse Ingrid Alexandra på tokt med F-16

F-16-flyene er på vei ut av tjeneste. Lørdag ble prinsesse Ingrid Alexandra en av de siste til å fly med modellen, som har vært i tjeneste i Norge siden 1980.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Prinsessen ankom Bodø hovedflystasjon lørdag morgen, skriver NRK.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Flyruta gikk nordover over Evenes og Stetind mot Bardufoss, deretter ned mot Lofoten og tilbake til havområdene rundt Bodø.

Hennes Kongelige Høyhet ble dermed en av de siste som får fly med F-16 i Norge.

I mer enn 40 år har F-16 inngått som en del av Norges beredskap, men nå skal flyene fases ut og erstattes av de nye F-35-jagerflyene ved årsskiftet.

Dagens besøk til Luftforsvaret og Bodø er det andre besøket til Forsvaret for Prinsessen i år. Tidligere i år, i november, tilbragte Prinsesse Ingrid Alexandra en dag sammen med Jegertroppen på Rena. Her fikk hun blant annet simulere et fallskjermhopp fra et hoppetårn. I tiden fremover vil Prinsessen gjennomføre flere besøk til Forsvaret, skriver Kongehuset på sine nettsider.

Les også: Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte spesialsoldater – øvde på fallskjermhopp

Powered by Labrador CMS