Nyheter

LITAUEN: Et dansk F-16-fly ved Siauliai-basen i Litauen.
LITAUEN: Et dansk F-16-fly ved Siauliai-basen i Litauen.

Danske jagerfly ankommer Litauen

Fire danske F-16-fly har ankommet Litauen etter at den lille baltiske staten ba om ekstra Nato-styrker for å møte trusselen fra Russland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Danmarks beslutning om å sende jagerfly kommer på et veldig bra tidspunkt, sa Litauens president Gitanas Nauseda på en seremoni ved Siauliai-basen der flyene skal stasjoneres.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fram til 1. april skal F-16-flyene og fire polske jagerfly patruljere litauisk luftrom. De polske flyene har vært der siden 1. desember, og de skal holde flere felles øvelser.

Les også: Sliper knivene på historisk festning: Nå skal elitekokkene i hardtrening på Oscarsborg

De tre baltiske statene føler seg spesielt truet av det høye spenningsnivået mellom Russland og Vesten. Russland har krevd at Nato i stor grad trekker seg ut av Baltikum og Polen, og Litauen er spesielt bekymret over de mange russiske soldatene som er blitt utstasjonert i nabolandet Hviterussland.

Danmark kunngjorde tidligere i måneden at de skulle sende en fregatt til Østersjøen for å bistå Natos patruljer, mens USA tidligere i uka sendte seks jagerfly til Estland for å bistå med forsvar av deres luftrom.

Les også: Slik argumenterer de tyskerne og sørkoreanerne for sine stridsvogner

Powered by Labrador CMS