Nytt om navn

PÅ PORSANGMOEN: Generalløytnant Christopher Cavoli besøkte Porsangmoen og Finnmark landforsvar i juli 2020. Her får han en demonstrasjon av utstyret til Porsanger bataljon sammen med hærsjef Lars Lervik, oberstløytnant Ronny Bratli og daværende sjefssersjant for Hæren, Rune Wenneberg.

Christopher Cavoli har tatt over U.S. European Command

U.S. European Command (EUCOM) er en av de store felleskommandoene i det amerikanske forsvaret. Cavoli omtales som «den rette lederen på det rette tidspunktet».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

General Cavoli overtok kommandoen under en seremoni ved Patch Barracks i Tyskland 1. juli, melder det amerikanske forsvarsdepartementet i en pressemelding. Kommandobyttet skjer på et helt spesielt tidspunkt i historien, sa USAs forsvarsminister Lloyd Austin. Han la til at Cavoli var rett leder på rett tidspunkt.

– Russlands overlagte, ondskapsfulle og grunnløse aggresjon mot Ukraina utgjør den mest alvorlige trusselen mot europeisk sikkerhet siden slutten av andre verdenskrig, sa Austin.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Han la til at Europa-kommandoen har vært sentral i arbeidet med å få amerikansk støtte til Ukraina.

– Og sammen med våre allierte og partnere verden rundt, møter dere russisk aggresjon med samhold, med ryggrad og med stål.

Kommandoen som Cavoli nå skal lede består av over 100.000 soldater. Han tar over stafettpinnen etter general Tod Wolters, som har bakgrunn fra det amerikanske Luftforsvaret. Wolters ble tildelt Defence Distinguished Service Medal, som gis for usedvanlig fremragende fortjenstfull innsats, for arbeidet han har lagt ned som øverste leder for kommandoen.

I TYSKLAND: USAs forsvarsminister Lloyd Austin, forsvarssjef Mark Milley, general Christopher Cavoli og general Ted Wolters under seremonien i Stuttgart 1. juli.

Han ble også tildelt den norske forsvarsmedaljen med laurbærgrein, som kan deles ut til norsk og utenlandsk militært og sivilt personell. Mottakeren må i tjenestesammenheng ha vis personlig dyktighet og gjort en rosverdig innsats for Forsvaret. Den kan også deles ut for faglig dyktighet eller til personell som er beordret til særlig krevende stillinger, står det på Forsvarets nettsider.

General Cavoli kommer fra den amerikanske hæren og stillingen som amerikansk hærsjef for styrker i Europa og Afrika. I Europa hadde han ansvarsområde fra Tyrkia i sør, til Sør-Varanger i nord. I den funksjonen besøkte han Porsangmoen i 2020, sammen med hærsjef Lars Lervik.

– Vi har tatt en lang flytur sammen hvor Lervik viste meg terrenget mellom grensen og her slik at vi kunne studere de militære dimensjonene ved det, og gi meg en forståelse og anerkjennelse for de taktiske og operasjonelle kravene som er her oppe. Det er ekstremt verdifullt, fortalte Cavoli til Forsvarets forum etter besøket.

Powered by Labrador CMS