Nyheter

ALLIERT: Storbritannias utenriksminister Liz Truss sier landet stiller seg støtt bak Ukraina og advarer Russland om konsekvensene av et angrep. Her var Truss utenfor den britiske statsministerboligen i september.

Storbritannia advarer Russland mot å angripe Ukraina

Et angrep vil være en «alvorlig feil», sa britenes utenriksminister Liz Truss onsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ukraina varslet i helga at Russland planlegger å gjennomføre et angrep i januar eller februar. Årsaken er blant annet russiske troppeforflytninger og opprustning nær grensen til Ukraina som vekker uro i Nato og USA.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg tror dette vil være en alvorlig feil fra russisk side, sa Liz Truss onsdag til nyhetsbyrået Reuters om en potensiell russisk offensiv mot Ukraina.

– Vi er en av Ukrainas nære allierte, og vi samarbeider med våre parnere i Nato og direkte med Ukraina for å sørge for at de føler at de har total støtte.

Onsdag gjennomførte Russland også militærøvelser i Svartehavet utenfor Ukraina.

– Ukrainsk etterretning er jo ganske klare. De sier at de regner med et angrep i slutten av januar eller begynnelsen av februar. Og det kan jo ikke utelukkes, har seniorforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt Tor Bukkvoll uttalt til Forsvarets forum.

Likevel påpeker han at et angrep er langt fra sikkert.

Powered by Labrador CMS