Nyheter

DISKUTERTE KRIGEN: Representanter fra det ukrainske og kinesiske utenriksdepartementet under denne ukens samtaler i Kyiv.

Kina diskuterte løsninger på Ukraina-krigen i Kyiv

Kinas spesialutsending Li Hui møtte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under sitt besøk i Kyiv, sier en talsperson for Kinas utenriksdepartement.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Li var i Ukraina 16. og 17. mai, der han diskuterte mulige løsninger på Ukraina-krigen med utenriksminister Dmytro Kuleba. Ukraina har gjort det svært klart at de ikke vil akseptere tap av territorium eller en frysing av konflikten som en del av en fredsløsning.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kina har forsøkt å posisjonere seg som en nøytral part i konflikten, men vil fortsatt ikke beskrive Russlands invasjon av Ukraina som en krig, og har støttet Russland politisk og økonomisk. De har hele tiden framholdt at det ikke finnes noen enkel løsning på konflikten, men at alle parter må skape «tilfredsstillende forhold og felles tillit for å gjennomføre en politisk løsning».

Kinesiske myndigheter sier Li skal innom Polen, Frankrike og Tyskland i nær fremtid, men detaljene i reiseplanen hans er ikke kjent.

Powered by Labrador CMS