Nyheter

DONETSK: Et ukrainsk MLRS (Multiple Launch Rocket System) ved fronten i Donetsk i november 2022.
DONETSK: Et ukrainsk MLRS (Multiple Launch Rocket System) ved fronten i Donetsk i november 2022.

Norge gir langtrekkende artilleri og radarer til Ukraina

Norge gir åtte langtrekkende rakettartilleri av typen M270 MLRS til Ukraina. I tillegg gis det tre Arthur-radarer som kan fange opp hvor artilleri står.

Publisert

Donasjonene skjer sammen med Storbritannia, opplyste forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) da han torsdag var i London.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi må fortsette vår støtte til Ukraina slik at de kan fortsette sin kamp for frihet og selvstendighet. Det er behov for mer våpen og dette er høyt etterspurte kapasiteter for Ukraina som vi ikke hadde fått til uten et tett samarbeid med Storbritannia, sier Gram.

Donasjonene skjer i samarbeid med Storbritannia. Norge har tidligere donert tre MLRS-skyts til Storbritannia.

– Dette er et våpen som har hatt stor virkning i krigen, og det har gitt Ukraina muligheten til å begrense russiske forsyningslinjer og slå ut en rekke viktige mål bak frontlinjene, sier Gram.

Det norske forsvaret er i ferd med å erstatte sine Arthur artillerilokaliseringsradarer med nye. Etter planen skal disse leveres til forsvaret i 2024 og 2025. MLRS er utrangert og derfor ikke en del av den militære strukturen.

Powered by Labrador CMS