Nyheter

URO: Før sommeren ble 93 soldater fra Natos fredsbevarende styrker såret i voldelige opptøyer i forbindelse med konflikten i Kosovo.

Advarer mot eskalering i Kosovo

Nato-sjef Jens Stoltenberg ønsker de siste skrittene mot en reduksjon av spenningen i Kosovo velkommen.

Publisert

I Kosovo gjør ulike grupper krav på samme landområder, og før sommeren tiltok voldelig uro. Nato-sjef Jens Stoltenberg advarer mot eskalering.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg hilser de siste skrittene som Pristina har tatt for å redusere spenningen, velkommen, inkludert å redusere antall politistyrker i nord og planer om å legge til rette for nye kommunevalg, sa Stoltenberg torsdag etter å ha møtt Kosovos president Vjosa Osmani-Sadriu.

Pristina er hovedstaten i Kosovo. Nord i landet bor 50.000 etniske serbere i fire kommuner. Mange av dem anerkjenner ikke 2008-erklæringen om uavhengighet fra Serbia, og svært mange boikottet Kosovos valg tidligere i år.

Før sommeren ble 93 soldater fra Natos fredsbevarende styrker såret i voldelige opptøyer i forbindelse med konflikten.

– Jeg oppfordrer alle parter til å unngå provoserende retorikk og opptre varsomt og i tråd med sine forpliktelser, sa Stoltenberg torsdag.

Powered by Labrador CMS