Nyheter

NEDERLAND: Europols hovedkvarter er i Den Haag. Europol er EUs byrå for politisamarbeid innen kriminaletterretning.

Tre personer arrestert for eksport av militært utstyr til Russland

Avdekket et nettverk av europeiske bedrifter som eksporterte varer ulovlig til Russland. 

Publisert Sist oppdatert

Nederlandske myndigheter har arrestert tre personer for ulovlig eksport av militært utstyr til Russland. De mistenkte skal ha omgått EU-sanksjonene som ble innført som svar på Russlands krigføring mot Ukraina. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Arrestasjonene ble gjort da nederlandske, tyske, latviske og litauiske myndigheter gjennomførte en aksjonsdag mot flere som var mistenkt for å omgå EU-sanksjonene nå i januar. Flere ransakelser av boliger og forretningslokaler er gjennomført som en del av etterforskningen, som startet i slutten av 2022. 

Det skriver Europol i en pressemelding

Etterforskningen avdekket at et nederlandsk selskap bestilte varer som kan brukes både sivilt og militært, såkalte «dual-use goods», fra Tyskland og deretter sendte dem direkte til Latvia og Litauen. Derfra krysset varene grensen til Russland. 

Nederlandske myndigheter initierte etterforskningen, som har ført til en avsløring av et nettverk av bedrifter i Europa som ulovlig har omgått forbudet mot eksport til Russland, skriver Europol, som også har bistått sammen med Eurojust.

Powered by Labrador CMS