Nyheter

KONTROLL: Russiske styrker skal ha klart å ta kontroll over mer enn halvparten av Sievjerodonetsk. Bildet viser en ødelagt bil på en gate etter et russisk angrep i byen tidligere i mai.
KONTROLL: Russiske styrker skal ha klart å ta kontroll over mer enn halvparten av Sievjerodonetsk. Bildet viser en ødelagt bil på en gate etter et russisk angrep i byen tidligere i mai.

Ukraina i natt: Tidligere CIA-sjef hevder at over 20.000 russiske soldater kan være drept så langt

Uttalelsen til den tidligere sjefen er blandt de viktigste hendelsene knyttet til krigen i Ukraina, natt til onsdag 1. juni.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

  • Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takker EU for at medlemslandene er blitt enige om nedtrapping i import av russisk olje, som del av en sjette sanksjonspakke. Han mener dette samtidig innebærer en mulighet for EU til å satse mer på fornybar energi. Samtidig gjentar han at en sjuende sanksjonspakke trengs når betingelsene for den sjette er blitt innført.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

  • President Volodymyr Zelenskyj anklager Russland for «galskap» etter at en tank med salpetersyre på en kjemikaliefabrikk ifølge ukrainske myndigheter eksploderte i et russisk angrep i industribyen Sievjerodonetsk.
  • Over 20.000 russiske soldater kan ha blitt drept så langt i krigen i Ukraina, ifølge den pensjonerte amerikanske generalen og tidligere CIA-sjefen David Petraeus. Russlands siste anslag var fra 25. mars og gikk ut på at 1.351 av landets soldater er drept i Ukraina.
  • USA skal sende flere avanserte rakettsystemer til Ukraina, bekrefter president Joe Biden. Han nevner ikke hvilken type systemer det er snakk om, men en anonym tjenestemann har uttalt til journalister at det dreier seg om rakettsystemet Himars. Det skal få en begrenset rekkevidde på rundt 80 kilometer og skal brukes av Ukraina for å slå tilbake russisk fremrykking på ukrainsk territorium, sier tjenestemannen.
  • Ukraina må vente på å få tilsendt mer våpen før landets styrker kan frigjøre deler av landet som er blitt erobret av Russland, mener president Volodymyr Zelenskyj. Uttalelsen kom før Bidens kunngjøring i natt norsk tid.
  • Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba oppfordrer Frankrikes president Emmanuel Macron til å besøke det krigsherjede landet før Frankrikes formannskap i EU utløper 30. juni.
  • Minst 262 barn er drept og 415 såret i Ukraina siden krigen startet 24. februar, ifølge tall fra FN. Til sammen har 5,2 millioner barn behov for humanitær hjelp. Tre millioner av dem er på flukt inne i landet. 2,2 millioner har flyktet til andre land, ifølge tallene fra FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR).
Powered by Labrador CMS