Nyheter

BRUSSEL: Flertallet av parlamentarikerne i EU-parlamentet har stemt for en resolusjon om å opprette en Ukraina-tribunal.
BRUSSEL: Flertallet av parlamentarikerne i EU-parlamentet har stemt for en resolusjon om å opprette en Ukraina-tribunal.

EU-parlamentet vil opprette Ukraina-tribunal

EU-parlamentet ber om at det opprettes en spesial-tribunal som kan bringe Russlands president Vladimir Putin for retten for krigen i Ukraina.

Publisert

Den ikke-bindende resolusjonen, støttet av flertallet av EU-parlamentarikere, understreker at det er et presserende behov for at EU og dets medlemsland presser for opprettelsen av en Ukraina-tribunal.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Resolusjonen framhever at tribunalet burde få jurisdiksjon til å etterforske Putin og Russlands ledelsen for krigen i Ukraina, men også den belarusiske presidenten Aleksandr Lukasjenko.

Les også: Russere på flukt: – Jeg ønsket ikke å være en del av invasjonen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj stiller seg positiv til resolusjonen og oppfordrer alle alliert med Ukraina om å støtte opprettelsen av en slik tribunal.

– Russland må holdes ansvarlig for sin angrepskrig og rettferdighet må seire, skriver han på Twitter.

Les også: Ekspert advarer: Ukrainsk seier kan føre til at Russland kollapser

Powered by Labrador CMS