Nyheter

PRESSE: EUs utenrikssjef, Josep Borrell, snakker med pressen før møte med EUs forsvarsministere torsdag 13. januar 2021.

Tysklands utenriksminister vil holde Nord Stream II utenfor Ukraina-konflikten

Tysklands forsvarsminister Christine Lambrecht advarer om å sammenblande uenigheten om gassledningen Nord Stream 2 med konflikten om Ukraina.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Uttalelsen kommer til den tyske regionalkringkasteren RBB før et møte mellom EUs utenriks- og forsvarsministre i Brest i Frankrike torsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nord Stream 2, som er ferdigstilt, men ikke tatt i bruk, skal frakte naturgass direkte fra Russland til Tyskland uten å gå via Ukraina og Polen.

– Vi bør ikke trekke den inn i denne konflikten. Vi er nødt til å løse konflikten med forhandling. Det er den muligheten vi har, og det er det vi skal gjøre istedenfor å trekke en kobling til en prosjekt som ikke er tilknyttet konflikten, sier Lambrecht.

Russland har samlet et stort antall soldater langs Ukrainas grense, som har ført til frykt i Nato og EU for at de planlegger å invadere landet. USA og flere europeiske allierte mener man skal stenge Nord Stream 2 som svar. Ledningen venter fortsatt på endelig godkjenning fra EU-kommisjonen.

EUs utenrikssjef Josep Borrell mener det ikke bør være forhandlinger med Russland om Ukrainas skjebne så lenge Moskva bygger opp ved landets grense.

– Russiske manøvre er en del av presset fra Russland, sa Borrell før møtet.

– Det bør ikke være forhandlinger under press, sier Borrell.

Utenrikstoppen legger til at EU har fått forsikringer fra USA om at ingenting vil bli avgjort eller forhandlet om uten europeisk deltakelse, og at koordineringen med USA er svært god.

Powered by Labrador CMS