Nyheter

MILITÆRPARADE: Forsvarspersonell viste frem militærmateriell i en parade i Myanmars hovedstad Naypyidaw i mars. Etter anklager om massakrer på sivile, gir EU nå sin støtte til våpenboikott av Myanmar.

EU støtter våpenboikott av Myanmar

EU støtter en internasjonal våpenboikott av Myanmars militærjunta. De vil også skjerpe sine sanksjoner etter massakren i delstaten Kayah på julaften.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst 35 mennesker ble julaften drept i en massakre i den østlige delstaten i landet. Blant dem var to ansatte i Redd Barna og fire barn. Hjelpeorganisasjonen sier at militærjuntaens styrker tvang folk ut av bilene, arresterte noen og drepte resten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Etter dette tok USA igjen til orde for våpenboikott mot Myanmar.

Det støtter også EU, som fra før har innført sanksjoner mot juntaen.

– I lys av den eskalerende volden i Myanmar, er det nødvendig med økt internasjonal forebyggende handling, inkludert en våpenembargo, sa EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell torsdag.

Myanmar har vært preget av konflikt og kaos siden militærkuppet i februar. Over 1300 mennesker har blitt drept i angrep fra sikkerhetsstyrkene, ifølge lokale aktivister.

FNs hovedforsamling stemte i juni for å stanse våpeneksport til Myanmar, men tiltaket var kun symbolsk, da det ikke ble vedtatt i Sikkerhetsrådet. Kina og Russland, som begge har vetomakt i Sikkerhetsrådet, er sammen med India de fremste våpeneksportørene til Myanmar.

Powered by Labrador CMS