Nyheter

MOTTAKSSENTER: Hviterussland flyttet onsdag og torsdag rundt 2000 migranter til dette mottakssenteret nær grensen til Polen.

Hviterussland: 2000 migranter flyttet fra leir til mottakssenter

Polen anklager Hviterussland for å ha forsøkt å hjelpe 500 migranter over grensen torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Leiren lå nær grensen til Polen ved grenseovergangen Kuźnica-Bruzgi. Torsdag ble den tømt, og beboerne flyttet til et mottakssenter, opplyser den hviterussiske grensevakten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Over halvparten av de rundt 2000 personene som var i leiren, ble allerede tirsdag kveld innlosjert på mottakssenteret, som er en stor hangar nær grensen. Rundt 800 andre, som fortsatt holdt til i telt og rundt bål i leiren, der nattetemperaturen har falt under frysepunktet, er nå også flyttet fra stedet, sier grensevakten.

– På senteret har de fått varm mat, varme klær og andre nødvendigheter, uttaler grensevaktstyrken.

TØMT: Migrantleiren ved grenseovergangen til Polen var torsdag tom.

Grensevakter på polsk side av grensen bekrefter at leiren er tømt, men hevder hviterussiske myndigheter forsøkte å hjelpe rundt 500 migranter krysse grensa på torsdag. Det opplyste talsperson for den polske grensevakten, Anna Michalska på fredag, meldte Reuters.

– Hviterusserne fraktet flere migranter til stedet og det var et forsøk på å tvinge seg over grensa, sa Michalska.

– I starten var det 100 personer, men så fortsatte den hviterussiske siden å sende flere folk i biler. Etterhvert ble det 500 personer.

Tusenvis av migranter, hovedsakelig fra Midtøsten, har i flere uker oppholdt seg i hviterussiske leirer ved grensen i håp om å komme seg til EU. Vesten sier krisen er skapt av Hviterussland ved å fly migranter inn til landet og sende dem mot EUs grense som svar på EU-sanksjoner mot Hviterussland. Myndighetene i Minsk har avvist anklagene.

Torsdag ble 431 irakiske migranter sendt hjem til Irak fra Hviterussland med et irakisk fly. Ifølge hviterussiske myndigheter var returen frivillig. Flygningen torsdag var den første siden krisen begynte for flere uker siden.

Powered by Labrador CMS