Nyheter

SETERMOEN: Etterretningsbataljonen holder til i Setermoen leir. Bildet er tatt i 2012.

Høygradert bygg har fått bar

Det har vært en lang vei til bardisken for Etterretningsbataljonens personell på Setermoen leir.

Publisert Sist oppdatert

«Etterretningsbataljonen har ikke egen skjenkebevilling, men har fått et skjenkeområde i et representasjonsrom under garnisonens skjenkebevilling. Dette har kommet i orden i løpet av det siste halvåret», skriver talsperson for Hæren, Brage Steinson Wiik-Hansen, i en e-post til Forsvarets forum.

I august 2021 ble den første henvendelsen om skjenkebevilling sendt fra Etterretningsbataljonen til Statsforvalteren i Troms og Finnmark.

Høygradert

Bataljonen har gjennomført omfattende informasjonsinnhenting i jakten på bevilling til å skjenke alkohol mellom høygraderte vegger, skrev Forsvarets forum i mai 2022.

«Det har vært et savn fra våre ansatte å kunne sette seg ned i salongen etter arbeidstid for å ta seg en øl eller ett glass vin for å diskutere arbeidsrelaterte saker ( . . .)» skriver en etterretningsansatt i en e-postutveksling Forsvarets forum har fått innsyn i.

Delegerte myndighet

Det fremgår videre av e-postutvekslingen at Etteretningsbataljonen selv var usikre på om det var mulig å få realisert skjenking i egne lokaler:

«( . . .) vi har ikke wi-fi i lokalet - alle elektroniske komponenter (tlf/digitale klokker) må låses inn i egne skap før en går inn i bygget. Det vil si at vi for eksempel ikke kan ha kasseapparat i lokalet».

Helsedirektoratet skriver i en epost til Forsvarets personell- og vernepliktssenter 6. juli at de:

«( . . . ) delegerer til Forsvarets personell- og vernepliktssenter myndighet til å tildele bevilling til messer for militært tilsatte ved anlegg som av hensyn til rikets sikkerhet er sikkerhetsgradert, jf. alkoholloven § 5-3 annet ledd.»

Powered by Labrador CMS