Nyheter

SIKTET: En lege ansatt den amerikanske hæren etterforskes for å ha forgrepet seg mot 42 pasienter. Bildet er kun for illustrasjon.

Utvider etterforskningen av amerikansk militærlege

En tidligere ansatt lege i den amerikanske hæren etterforskes bredt etter 54 anklager om seksuelle overgrep over en periode på tre år.

Publisert

Det skal etter planen tas ut tiltale mot den siktede anestesilegen i løpet av februar. Mannen i slutten av 30-årene er siktet for en rekke seksuelle overgrep mot totalt 42 mannlige pasienter, ved et av U.S. Armys sykehus.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det melder Stars and Stripes.

Den siktede er den første i det amerikanske forsvaret som straffeforfølges i det nye systemet, hvor det ikke lenger er opp til militære avdelingssjefer å avgjøre hvorvidt kriminalsaker tas videre eller ikke. 

Det forteller Michelle McCaskill, talsperson for den amerikanske hærens påtalemyndighet. 

Det nye systemet dekker saker som omhandler drap, uaktsomt drap, kidnapping, vold i hjemmet, forfølgelse, overgrep mot barn og de fleste seksuelle overgrep. Seksuell trakassering vil innen 2025 også bli en del av dekningsområdet. 

Alle de 54 anklagene mot legen skal ha skjedd mens han var ansatt som anestesi- og smertehåndteringslege ved Madigan, hærens nest største sykehus. Madigan Army Medical Centre ligger på Joint Base Lewis-McChord i delstaten Washington. 

Enkelte pasienter hevder de ble misbrukt flere ganger.

– Vi kan ikke si med sikkerhet at denne saken har det største antall seksuelle overgrepsofre som hæren har straffeforfulgt, men det er helt klart en av de største overgrepssakene vi har hatt, sier McCaskill.

Videre forklarer McCaskill at siden etterforskningen fortsatt pågår, vil hæren ikke gå ut med ytterligere fakta eller uttalelser om saken. 

Den maksimale strafferammen for lovbruddene som den amerikanske legen er siktet for, ligger på hele 342 år.

– Hvis han blir funnet skyldig i flere lovbrudd, kan dommeren beordre at straffene skal sones samtidig eller etter hverandre, sier McCaskill.

Powered by Labrador CMS