Nyheter:

MARKERING: Til vanlig pleier Hans Majestet Kongen å legge ned krans ved Nasjonalmonumentet på Akershus festning under markeringen av 8. mai.

Kongen deltar ikke på markeringen av 8. mai

På grunn av smittevernregler kan heller ikke forsvarsminister eller forsvarssjef delta i deler av markeringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kongehuset opplyser til Forsvarets forum at Hans Majestet Kongen ikke kommer til å delta på markeringen av frigjøringsdagen og veterandagen 8. mai på Akershus festning.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Årsaker er at han fortsatt er under opptrening etter operasjonen i kneet.

H.K.H. Kronprinsen vil derfor være til stede under deler av markeringen, og kommer til å legge ned krans ved Nasjonalmonumentet. I tillegg skal statsminister Erna Solberg være til stede.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen er også planlagt å være til stede under markeringen, men kun deler av den.

På grunn av smittevernreglene blir det for mange folk i de markeringene statsministeren og Kronprinsen deltar på. Derfor vil ikke forsvarssjefen eller forsvarsministeren kunne delta på disse, opplyser kommunikasjonssjef for forsvarssjefen Eystein Kvarving til Forsvarets forum.

Mer om 8. mai: Slik blir gjennomføringen av 8. mai

Powered by Labrador CMS