Mange soldater drept i angrep i Mali

24 soldater ble drept, og et ukjent antall er savnet etter at en militærkolonne ble angrepet sentralt i Mali i helgen, opplyser hæren i landet.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Angrepet fant sted ved Bouka Were, rundt 10 mil fra grensen til Mauritania, søndag. Jihadister anklages for å stå bak.

Hæren har ikke oppgitt hvor mange soldater som er savnet, men åtte soldater skal ha unnsluppet angrepet.

En militær kilde sier at enkelte kjøretøy unngikk angrepet, men at kun 20 soldater er blitt gjort rede for av de 64 som var med i kolonnen.

– Det er iverksatt et søk for å fastslå skjebnen til soldatene som er oppført som savnet, sier den ikke navngitte kilden.

Angrepet er ett av mange utført av ytterliggående islamister i landet. Voldsspiralen startet som et opprør nord i Mali i 2012. Etterhvert er det utplassert tusenvis av franske soldater og FN-styrker, men opprøret har likevel spredt seg til nabolandene Burkina Faso og Niger.

Islamistopprøret drives hovedsakelig fram av grupper som er knyttet til al-Qaida og IS. Det har krevd tusenvis av liv, både militære og sivile, og tvunget hundretusener av mennesker på flukt.

De siste månedene har volden satt et kraftig preg på den sentrale delen av Mali. Her bor en rekke ulike folkegrupper, og jihadistenes angrep har bidratt til blodige hevnaksjoner mellom ulike lokalsamfunn.

Powered by Labrador CMS