Nyheter:

Politiet pågrep mannen i hans hjem onsdag.

Beslagla russisk missil hos mann på Notodden

En mann i 60-årene er pågrepet etter et større funn av militær og sivil ammunisjon i garasjen hans. Forsvaret har bistått med å sprenge ammunisjon.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble pågrepet onsdag etter et større funn av militært og sivil ammunisjon i hans garasje.

Til NTB sier politiadvokat Julianne Angre at det var tips fra Øst politidistrikt om at mannen hadde handlet våpen som førte til at politiet aksjonerte mot hans bolig onsdag ettermiddag.

Har du tips eller innspill til denne saken? Kontakt oss på tips@fofo.no

Russisk helikoptermissil

Ifølge NRK var mengdene med ammunisjon og sprengstoff så store at militære måtte bistå med å identifisere våpen og destruere ammunisjon.

– Hvis publikum hørte smell i går i Notodden-området, var det Forsvaret som sprengte ammunisjon der de var usikre på innholdet, sier Angre til rikskringkastingen.

Forsvaret bistår politiet over 400 ganger i året –altså omtrent en gang om dagen – med eksplosivpersonell, opplyser FOH til Forsvarets forum. Politiet har egen bombegruppe, men Forsvaret bistår ofte når det gjelder historiske militære eksplosiver og nyere militære eksplosiver.

Blant funnene som ble gjort på Notodden, er et helikoptermissil med russisk opphav. Men det var ifølge politiadvokaten ikke eksplosjonsfare knyttet til funnene.

Avhøres torsdag

Politiadvokat Angre bekreftet til NTB at mannen sitter i arrest og vil bli avhørt torsdag. De har foreløpig ikke tatt stilling til om de vil be om varetektsfengsling.

– Mannen er ikke en kjenning av politiet og er heller ikke tidligere straffedømt. Politiaksjonen var basert på tips om at mannen hadde kjøpt våpen, sier Angre.

Politiet vil ennå ikke gi detaljer om beslaget, men bekrefter at det er snakk om både militært og sivilt materiell og ammunisjon.

Mulig våpensamler

Ifølge lokalavisa Telen skal mannen i 60-årene som sitter i arresten, være en våpensamler.

– Han er eier av en av Norges flotteste og mest kostbare samlinger av ammunisjon, og han har i en årrekke hatt samlerlisens, sier en kilde til avisa.

Politiet opplyser om at det ikke er noe som tyder på at mannen skulle bruke utstyret til noe spesielt, men vil ikke gå ut med mer informasjon før han er avhørt.

Powered by Labrador CMS