Nyheter

I SNITT: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen får i snitt inn åtte varslinger hver dag for tiden. Bildet er tatt da han besøkte amerikanske bombefly på Ørland den 9. mars 2021.

Varslingsrekord i Forsvaret: –En betydelig jobb å rydde opp i

Det renner inn med varslinger hos forsvarssjef Eirik Kristoffersen, nå får han i snitt åtte saker hver dag.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarssjefen sier til NRK at han i hele 2021 fikk inn 240 varslinger, men i de siste ukene har han fått i snitt åtte per dag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er en betydelig jobb å rydde opp i, sier Kristoffersen til NRK.

– Det her er en krise for meg, det er en krise for Forsvaret. Dette må vi rydde opp i, sånn kan vi ikke ha det i Forsvaret.

De siste månedene har flere saker blitt omtalt i flere medier, der sakene skal ha blitt behandlet dårlig av Forsvaret. Blant disse varslingssakene er blant annet VGs sak om Julie (25) som ble snikfilmet i dusjen av sin nærmeste leder. Mannen som filmet ble dømt i en tilståelsessak, men mistet ikke jobben i Forsvaret, i tillegg til at han beholdt graden sin.

Medier har belyst andre saker der det rettes kritikk mot måten Forsvaret har håndtert sakene på. For eksempel Forsvarets håndtering da oberstløytnant Line Svingen ble avsatt, som NRK skriver om i saken «Line Svingen versus Forsvaret».

Powered by Labrador CMS