Nyheter

BORTE: En norsk soldat speider inn i Russland fra en grensepost ved Jarfjord grensestasjon i Sør-Varanger.

Forsvarssjefen: 4 av 5 russiske soldater borte fra grensa til Norge

Antallet russiske soldater ved norskegrensa er nå på 20 prosent av hva det var før invasjonen av Ukraina, sier Norges forsvarssjef.

Publisert Sist oppdatert

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen kom med anslaget da Natos forsvarssjefer var samlet i Oslo lørdag. Forsvaret har merket at aktiviteten på russisk side av grensen er mindre.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Langs vår grense mot Russland er det kanskje 20 prosent eller færre av det antallet soldater det pleide å være før 24. februar 2022, sier Kristoffersen.

Han mener det er et bevis på at Vladimir Putin ikke føler seg truet av Nato-tilstedeværelsen i Norge.

– Hvis han trodde at vi truet Russland, hadde han ikke flyttet troppene sine til Ukraina for å kjempe krigen der, sier Kristoffersen.

Rettelse: I en tidligere versjon av saken stod det at forsvarssjef Eirik Kristoffersen sa at 1 av 5 russiske soldater var borte fra den russiske grensa mot Norge. Det er ikke riktig. Forsvarssjefen anslår at 4 av 5 russiske soldater er borte fra grensen. Endringen ble gjort 17.09.2023, klokken 09:34

Powered by Labrador CMS