Nyheter:

I den daglige tjenesten opererer Ida Marie Drøivoldsmo flere tunge skytevåpen. På fritiden har hun helst penselen i hånden.

Kanon og kunst: Ida Maries portrett av den nye forsvarssjefen skal henge på Akershus festning

I den daglige tjenesten opererer hun rekylfri kanon (RFK). På kvelden maler hun helst portretter på kasernen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– I Forsvaret begynte det med at vi satt i karantene på Skjold og hadde malekonkurranse. Vi var på KS-føring (en øvelse for krigsskolekadettene, journ.anm.) og skulle på Cold Response, men så var det en av oss som fikk korona.

I andre etasje på en kaserne i Porsangermoen leir, tar Ida Marie Drøivoldsmo imot Forsvarets forum. Hun har ti dager igjen av førstegangstjenesten og har pakket ned malesakene.

Etter malekonkurransen på Skjold, ble dragonens talent lagt merke til av sjef for Porsanger bataljon, oberstløytnant Ronny Bratli. Han fikk ideen om at hun skulle male et bilde til Kristoffersen.

– Vi fikk ideen da vi så hvor flink hun var til å male. Så jeg bestilte et bilde fra henne fordi Eirik Kristoffersen startet bataljonen.

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på tips@fofo.no.

Dro på sjefsskiftet i Hæren

Da Kristoffersen i forrige uke ble takket av som hærsjef og generalmajor Lars Lervik tok over, ble etableringen av Finnmark landforsvar, som nå ligger foran skjema, trukket fram som en av Kristoffersens bragder.

Mens Drøivoldsmo var på permisjon hjemme i Trøndelag handlet hun inn det hun trengte for portrettet av den kommende forsvarssjefen. På kasernen brukte hun fire eller fem dager på å ferdigstille maleriet.

Deretter fikk hun lov til å bli med ned til Bardufoss, der sjefsskifte-seremonien skulle skje, for å overrekke portrettet selv. Etter seremonien fikk hun og en medsoldat som eneste vernepliktige, delta på lunsjen med forsvarstoppene.

– Etterpå hadde vi tenkt å be om å få ta et bilde med Kristoffersen, men så kom han bort og spurte om å få ta et bilde med oss, forteller hun.

Et minne for livet

– Jeg synes bildet var utrolig flott. Jeg ble også rørt av at en vernepliktig soldat i Porsangerbataljonen har malt et portrett av meg i enkle forhold på rommet sitt på kaserna, skriver Eirik Kristoffersen til Forsvarets forum.

– Hun ga meg et minne for livet, fortsetter han.

Portrettet skal enten henge på forsvarssjefens kontor eller i boligen på Akershus festning, sier han.

– Bildet er et personlig minne, men samtidig viser det også hvor mye potensiale det er i norske vernepliktige soldater som Ida Marie.

Visste du at Forsvarets forum sender ut nyhetsbrev med de viktigste forsvarsnyhetene hver morgen? Du kan melde deg på her.

Ida Marie Drøivoldsmo kobler av med kunst på kasernen. I hyllen i bakgrunnen kan den observante leser spotte et uferdig verk.

Avkobling

I hyllene på rommet på kasernen på Porsangmoen, er det flere lerreter med påbegynte skisser av soldater og reinsdyr. Bare det ene er Drøivoldsmos.

– Jeg trives godt i stillingen jeg har, men det er godt å koble av, sier hun om kontrasten mellom stillingen som RFK-skytter og malingen hun driver med på fritiden.

Hun er del av det første kullet i den nye Porsanger bataljon, som ble etablert 1. mai.

– Lærerikt og innholdsrikt, er ordene hun bruker for å summere opp året som er gått.

– Det er jo varierende her. Vi har hatt ned mot minus 40 grader. Det har jeg ikke opplevd før. Og så er det jo ikke så stor leir, så man blir kjent med alle. Samholdet og miljøet har hjulpet på humøret i mørketiden.

Til høsten vil hun gå kunstskole og har søkt seg inn på kunst og design ved OsloMet - Storbyuniversitetet i Oslo.

Powered by Labrador CMS