Nyheter

SOLGT: Forsvarsbygg selger eiendom som Forsvaret ikke lenger har bruk for. Bildet viser Åsegarden leir, som nå er solgt.

Solgte forsvarseiendommer for 196 millioner kroner

I 2022 solgte Forsvarsbygg forsvarseiendommer som Forsvaret ikke lenger trenger for 196 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Salgsinntektene kom primært fra salg av Mågerø leir, Åsegarden leir og den tidligere befalsskolen i Trondheim.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvarssektoren har fortsatt behov for å avhende eiendom, bygg og anlegg de neste årene, for å bidra til å finansiere forsvarsstrukturen i langtidsperioden, skriver Forsvarsbygg i en pressemelding. I fjor avhendet Forsvarsbygg 50.449 kvadratmeter.

Les også: Amerikanske flybaser får flyvende el-taxier

– En av Forsvarsbyggs viktigste oppgaver er sørge for at eiendomsporteføljen i forsvarssektoren er innrettet mot sektorens oppdrag. Når Forsvaret ikke har behov for eiendommen, og denne er uhensiktsmessig - er det Forsvarsbyggs oppdrag å selge den, sier Trond Eliassen, seksjonssjef for avhending i Forsvarsbygg.

Forsvarsbygg skal kvitte seg med eiendommer, bygg og anlegg som myndighetene har bestemt ikke lenger skal brukes av Forsvaret. Inntekter fra salg av eiendom går tilbake til forsvarssektoren. Siden 2001 har Forsvarsbygg avhendet 3,1 millioner kvadratmeter uhensiktsmessig eiendom.

Salg av eiendom skal ifølge Forsvarsbygg ha gjort at forsvarssektoren har fått tilbakeført 5,8 milliarder kroner netto til å styrke Forsvarets operative evne.

Powered by Labrador CMS