Nyheter

SIVIL-MILITÆRT: Forsvar, politi og redningstjeneste har gjennomført øvelser sammen for å trene totalforsvaret.

Øvelse Aurora i Sverige drar seg til

Sveriges største øvelse av sitt slag på mer enn 25 år er godt i gang, og stadig flere enheter slutter seg til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Scenarioet for øvelsen er et væpnet angrep mot Sverige, og 26.000 kvinner og menn deltar, skriver Försvarmakten på sine nettsider. Hovedvekten av aktivitetene finner sted i Sør-Sverige og rundt Gotland. Øvelsen skal vare frem til 11. mai.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi er nå noen dager inn i øvelsen og flere avdelinger har sluttet seg til den. Jeg har fulgt flere viktige øvelseselementer i Boden, Göteborg, Skövde og Jønkjøping. Jeg blir slått av det fantastisk positive engasjementet og viljen til å øve sammen, både internasjonale avdelinger og sivile aktører. Gjennom dette øker vi vår operative evne og totalforsvarsevnen, sier øvingsleder Stefan Andersson i en pressemelding.

Personell fra USA, Storbritannia, Finland, Polen Portugal, Estland, Latvia, Litauen, Ukraina, Danmark, Østerrike, Tyskland og Frankrike deltar på øvelsen.

Også Norge har en finger med i spillet. Enheter fra Heimevernet (HV16) deltar sammen med det svenske heimevernet nord i Sverige. Torsdag fikk de besøk av den svenske forsvarssjefen Micael Bydén.

Powered by Labrador CMS