Nyheter

INNSAMLING: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at Ukraina starter folkefinansiering der pengene skal gå til innkjøp av droner.

Zelenskyj starter innsamlingsaksjon til dronekjøp

Ukraina starter folkefinansiering der pengene skal gå til innkjøp av droner, sier landets president Volodymyr Zelenskyj.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Neste uke skal vi starte enda en folkefinansieringskampanje. Vi ønsker å samle inn midler til en hel flåte med sjødroner, sier Zelenskyj i sin daglige videotale.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Formålet med disse dronene er åpenbart. Alle har allerede sett hvordan de virker, sier presidenten.

Ifølge ukrainske myndigheter ble tre russiske krigsskip truffet i et ukrainsk droneangrep mot den russiske svartehavsflåten i havnebyen Sevastopol på Krim-halvøya forrige helg. Russland har uttalt at det kun ble mindre ødeleggelser, men har ikke gitt flere detaljer.

Etter at Russland gikk til krig mot Ukraina i slutten av februar, etablerte ukrainske myndigheter nettplattformen United24. Denne folkefinansieringskampanjen har samlet inn rundt 220 millioner dollar som har gått til våpenkjøp, ifølge myndighetene i Kyiv.


Powered by Labrador CMS