Nyheter

NÆRKONTAKT: Bilde av et russisk kampfly som angivelig flyr farlig nær en amerikansk MQ-9 reaper drone i Syria 23. juli 2023. USA rapporterer også om nærkontakt mellom en slik drone og et russisk kampfly 26. juli, som var den sjette hendelsen i juli. Illustrasjonsfoto.

USA: Russisk jagerfly farlig nær amerikansk drone

For sjette gang denne måneden skal et russisk jagerfly onsdag ha fløyet svært nær en amerikansk drone over Syria.

Publisert

Talsperson Karine Jean-Pierre i Det hvite hus sier myndighetene har fått rapporter om hendelsen. Hun oppga ikke mange detaljer, men sa at hendelsen bryter med internasjonale normer.

To amerikanske tjenestemenn hevder at hendelsen forårsaket skader på en MQ-9 Reaper-drone. De to var ikke autorisert til å diskutere saken offentlig og uttaler seg derfor anonymt.

Det er den sjette slike hendelsen i juli og den andre på et døgn.

USA hevder at russiske kampfly har fløyet farlig nær bemannede og ubemannede amerikanske luftfartøy og satt mannskap i fare.

– Vi har fortsatt fokus på oppdraget med å nedkjempe IS, som nylig fremgikk av vår aksjon denne måneden mot en IS-leder i Syria, sa Jean-Pierre ifølge Reuters.

Reuters skriver videre, med henvisning til amerikanske kilder, at Russland i de siste månedene har forårsaket en økning i antall farlige hendelser med amerikanske militære flymaskiner i Syria.



Powered by Labrador CMS