Nyheter

BAKHMUT: Ukrainske soldater sender opp en drone ved Bakhmut i Donetsk i desember i fjor. Norske firmaer er blant dem som har donert droner til den ukrainske hæren, men opphavet til dronen på bildet er ikke kjent.

Norske selskaper betaler for dødelige droner til Ukraina

Norske selskaper har gitt penger til droner og militærutstyr som gis til den ukrainske hæren. Dronene har ifølge Veteran Aid Ukraine tatt livet av russere.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har personer i det private næringslivet i Norge som bidrar med penger til arbeidet vårt, sier leder Daniel Viksund i Veteran Aid Ukraine til NRK.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Organisasjonen består blant annet av veteraner fra det norske Forsvaret, og har siden den russiske invasjonen i februar i fjor levert droner og annet materiell som er sponset av næringslivet i Norge. Dronene har ifølge Veteran Aid Ukraine tatt livet av mange russiske soldater.

Viksund var nylig i Ukraina og leverte utstyr til den ukrainske hæren til flere millioner kroner. I en bil disponert av organisasjonen hans var det også en last med 15 droner.

– Tre av dronene var meget avanserte og kostbare. Prislappen er på 250.000 kroner per stykk. Det utstyret vi har fått tak i, i Norge og Skandinavia, er av meget høy kvalitet og utgjør en stor forskjell i krigen, sier Viksund.

Ett av de norske firmaene som har gitt penger er elektroentreprenørfirmaet AS Watt.

– Det er viktig at næringslivet også bidrar med dette når tidene er som de er, sier administrasjonsleder Andreas Kallhovd.

Powered by Labrador CMS