Nyheter

FORSLAG: Kommisjonsleder Ursula von der Leyen foreslår også å utvide eksportkontrollen for produkter som kan brukes til sivile og militære formål.

EU-kommisjonen vil nekte Russland tilgang til droner

Foreslår ny pakke med EU-sanksjoner mot Russland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

EU-kommisjonen har lagt fram forslag til den niende sanksjonspakken mot Russland. Den inkluderer å nekte landet tilgang til droner.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kommisjonsleder Ursula von der Leyen sier de vil legge til nesten 200 flere personer, bedrifter og organisasjoner på sanksjonslisten. Ytterligere tre russiske banker blir også ilagt sanksjoner.

Kutte dronetilgang

Blant dem som nå rammes, er døtrene og et søskenbarn av dem tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov, skriver tyske Bild , som omtaler Kadyrov som «Putins blodhund».

– Punkt tre er å kutte Russlands tilgang til droner, både direkte og via tredjelandsleverandører som Iran, skriver von der Leyen på Twitter.

Hun foreslår også å utvide eksportkontrollen for produkter som kan brukes til både sivile og militære formål og som «det russiske krigsmaskineriet» kan nyttiggjøre seg.

– Vi går også etter det russiske propagandaapparatet ved å foreslå at ytterligere fire kanaler får sendeforbud, og vi foreslår flere økonomiske tiltak mot Russlands energi- og gruveindustri, sier von der Leyen videre.

– Vi står sammen med Ukraina og vi vil sørge for at Russland betaler for sin ondskap, understreker hun.

Starter behandling onsdag

EU-landenes ambassadører startet behandlingen av forslaget sendt onsdag. Sanksjonspakken må vedtas av alle de 27 medlemslandene før den kan trå i kraft.

Denne uken innført EU også en makspris på 60 dollar fatet på olje importert fra Russland og forbød all slik import via sjøveien. Diplomater har advart om at EU er i ferd med å gå tom for muligheter til å ramme den russiske økonomien mer enn de allerede gjør.

Powered by Labrador CMS