Nyheter

USS STOUT: Den amerikanske destroyeren USS Stout får nå en ny skipssjef.
USS STOUT: Den amerikanske destroyeren USS Stout får nå en ny skipssjef.

Fire amerikanske skipssjefer har mistet jobben så langt i år

Den siste så langt i rekka fikk fyken på grunn av «manglende tillit til hans kommandokyndighet».

Publisert Sist oppdatert

Skipssjef Jeffrey Applebaugh ble fredag beordret bort fra sin stilling som skipssjef på den amerikanske destroyeren USS Stout stasjonert på Norfolk marinebase. Den amerikanske marinen hadde ikke lenger tillit til Applebaughs «kommandokyndighet», var begrunnelsen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver military.com.

Det skal ikke pågå noen videre etterforskning rundt saken, men ellers er det ikke blitt utdypet mer rundt hva som var grunnen til Applebaughs frabeordring.

USS Stout la ut en status på Facebook som takket Applebaugh for hans «dedikasjon, vennlighet, profesjonalitet, medfølelse, forståelse, engasjement for skipet og mannskapets sikkerhet og velvære, kunnskap og rolle som mentor.»

Applebaugh er den fjerde i rekken av skipssjefer som har mistet jobben eller blitt omplassert i den amerikanske marinen i løpet av 2023. Han tok over kommandoen på destroyeren i oktober, og hadde tidligere vært nestkommanderende på skipet.

På samme tid i fjor var det imidlertid 15 sjefer, utøvende offiserer eller personer med kommandomyndighet som hadde blitt avsatt eller omplassert av den amerikanske marinen, ifølge military.com.

Powered by Labrador CMS