Nyheter

SJEFSBYTTE: Flåtestyrken Carrier Strike Group 12 fikk ny flåtesjef i Oslofjorden. Påtroppende flåtesjef Erik J. Eslich på talerstolen.

USS Gerald R. Fords flåtestyrke fikk ny sjef i Oslofjorden

Omtrent samtidig som hangarskipet ankret opp utenfor Oslo, foregikk det en seremoni om bord for å markere at en ny offiser overtok kommando over flåtestyrken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag seilte hangarskipet USS Geralrd R. Ford inn gjennom Oslofjorden, før det ankret opp utenfor Malmøya. Samtidig ble det holdt en seremoni om bord, for å markere at kontreadmiral Erik J. Eslich tok over øverste kommando for flåtestyrken Carrier Strike Group (CSG) 12.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver det amerikanske forsvaret i en pressemelding.

Hangarskipet er flåtestyrkens flaggskip.

– Setter standarden

Eslich tar over etter kontreadmiral Greg Huffman, som takket mannskapet for innsatsen gjennom hans periode som kommandør for flåtestyrken. Huffman har ledet styrken siden 12. juni 2021.

– Deres dedikasjon til hverandre og den entusiasmen dere har vist for oppdraget vårt setter standarden for alle krigsskip og alle skvadroner i marinen, sa den avtroppende admiralen.

Han skal nå inn i stillingen som øverste leder ved Joint Region Marianas, en militærbase i Guam i det vestlige Stillehavet.

Sjef for Sjøforsvaret: – Hyggelig

Eslich har vært om bord på USS Gerald R. Ford siden høsten 2022, og har tidligere tjenestegjort på en rekke amerikanske marinefartøyer.

– Jeg gleder meg til å jobbe og seile side om side ved en så dyktig gruppe, og demonstrere for verden hvilke fleksible og dynamiske kapasiteter flåtestyrken bringer til torgs.

Vår egen sjef for Sjøforsvaret Rune Andersen har hilst på begge admiralene.

– Jeg møtte jo både avtroppende og påtroppende. Det er jo relativt rutinemessig at de bytter styrkesjef. Det er hyggelig at de kunne gjøre det her i Oslo. Begge to er veldig erfarne, og Elisch er en som har en lang erfaring fra hangarskip.

AVTROPPENDE: Kontreadmiral Greg Huffman (t.v.) takket mannskapet for innsatsen.
Powered by Labrador CMS