Nyheter

RYKTEFLOM: Feilinformasjon om koronavaksinen spredte seg på sosiale medier etter at Colin Powell mandag døde av komplikasjoner knyttet til koronaviruset. Her var Powell i 2001.
RYKTEFLOM: Feilinformasjon om koronavaksinen spredte seg på sosiale medier etter at Colin Powell mandag døde av komplikasjoner knyttet til koronaviruset. Her var Powell i 2001.

Falske rykter om koronavaksinen bredte om seg etter Colin Powells død

USAs tidligere utenriksminister Colin Powell døde mandag av komplikasjoner knyttet til koronaviruset. Det førte til en flom feilinformasjon om koronavaksinen i sosiale medier.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De ubegrunnede påstandene handlet om at vaksinen ikke virker. Men Powell hadde en type kreft som ifølge ekspertene undergraver effekten av vaksinen. Han var dessuten spesielt utsatt på grunn av alderen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«Bevis for at denne vaksinen ikke engang virker, og ikke engang er en ekte vaksine», het det i en Facebook-post som gjenga en artikkel om Powells død.

Powell, som var general og tidligere utenriksminister i USA, døde mandag på Walter Reed-sykehuset utenfor Washington. Hans familie bekrefter at han var fullvaksinert.

Han hadde blodkreft av typen myelomatose som angriper plasmacellene som bidrar til å produsere antistoffer mot skadelige inntrengere. I sitt siste intervju med den kjente gravejournalisten Bob Woodward sa Powell at han også hadde Parkinson.

– Hvis man skulle velge seg ut den sykdommen som i størst grad skader eller svekker responsen på vaksiner, ville det være nettopp myelomatose, sier legen Onyema Ogbuagu, spesialist på infeksjonssykdommer ved Yale-universitetet.

Powered by Labrador CMS