Nyheter

RINGER HJEM: I dette bilde, som er distribuert av det russiske forsvarsdepartementet, snakker en russisk soldat med familien sin etter å ha blitt levert tilbake av Ukraina etter en fangeutveksling mellom landene.

Russiske kvinner krever mennene sine hjem fra fronten 

En gruppe russiske kvinner har protestert utenfor det russiske forsvarsdepartementet. De krever å få ektemennene hjem igjen fra fronten i Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Få min innkalte mann hjem igjen, sto det på plakaten til en av kvinnene som hadde møtt opp til den sjeldne demonstrasjonen Moskva mandag.

Rundt 15 av dem i tallet hadde møtt opp for å kreve at deres ektemenn skulle få returnere fra militærtjeneste.

Protesten skjedde etter at Russland stemplet organisasjonen Put Domoij som utenlandske agenter. Organisasjonen jobbet for å bringe hjem menn i kjølvannet av massemobiliseringen i september 2022.

– Vi ber dere om å snakke med forsvarsministeren, sa en knelende kvinne til en politibetjent, som ba kvinnene legge ned plakatene.

En av kvinnene svarte politimannen med å peke på sin datter.

– Ser du henne? Jeg fødte henne, tre måneder senere tok de ektemannen min.

Kvinnene la etter hvert ned plakatene, angivelig fordi de hadde blitt lovet et møte med en representant for Russlands ferske forsvarsminister Andrej Belousov.

Tidligere har russiske myndigheter tillatt lignende protester sentralt i Moskva, tilsynelatende for at de ikke vil hisse opp slektningene til mennene som kjemper i Ukraina. 

Nå kan det imidlertid virke som at myndighetene har lagt seg på en annen linje, siden organisasjonen er stemplet som utenlandsk agent.

Powered by Labrador CMS