Nyheter

F-22: Amerikanske F-22 landet ved flybasen Al-Dhafra i Abu Dhabi 12. februar.

USA har sendt F-22 til Emiratene

Kampflyene skal støtte De forente Arabiske Emiratene mot Houthi-militsen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver military.com. Foreløpig har amerikanske myndigheter nektet å fortelle hvor mange fly det er snakk om. Imidlertid ble det senere publisert et bilde som skal ha vist seks F-22 kampfly på flybasen Al-Dhafra i Abu Dhabi. Ifølge US Air Force er flyet det ypperste innen militær luftmakt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I tillegg til tilstedeværelsen av kampflyene, som er et svar på angrep fra Houthi-militsen, er også 2000 amerikanske soldater på plass på flybasen i De forente arabiske emirater.

– Tilstedeværelsen til «Rapotorene» (F-22) vil styrke forsvaret til vår partnernasjon, og gi et varsel om at USA og våre partnere er beredt på å sikre fred og stabilitet i regionen, uttalte generalløytnant Greg Guillot i U.S. Air Force i en pressemelding.

Les også: Over 70 prosent av inntektene i norsk forsvarsindustri kommer fra eksport

FN anslår at borgerkrigen Jemen ved utgangen av 2021 har kostet 377.000 mennesker livet på grunn av krigshandlinger, sult og sykdom.

Powered by Labrador CMS