Nytt om navn

KONGELIG I FELT: H.K.H. Prins Joachim og oberstløjtnant Lars Nygaard i forbindelse med at 2. Brigade gjennemførte øvelsen White Sword i Oksbøl i 2018.

Prins Joachim blir forsvarsattaché i USA

Den danske prinsen skal fra høsten jobbe i Washington, D.C.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra første september tar prins Joachim (53) fatt på jobben som forsvarsindustriattaché og stedfortredende forsvarsattaché i USA. Stillingen er for tre år med mulighet for forlengelse.

– Danmark styrker samarbeidet med USA på sikkerhets- og forsvarsområdet, herunder særlig på det forsvarsindustrielle området. USA er Danmarks viktigste og strategiske samarbeidspartner, og ansettelsen av Prins Joachim skjer for å forsterke samarbeidet med USA, skriver det danske Forsvarsministeriet i en pressemelding.

Det står videre at Prins Joachim fortsatt vil ivareta visse opgaver for Kongehuset i det omfang arbeidet som forsvarsindustriattaché tillater det.

Prinsen har en lang militær bakgrunn. Blant høydepunktene på CV'en er at han i 2015 ble utnevnt til oberst i reserven i Hæren, og at han i 2019-2020 tok militærutdannelse ved École Militaire i Frankrike. På toppen av dette har han vært forsvarsattaché i Paris.

I fjor høst omtalte statskanalen DR at prins Joachims fire barn mistet sine titler før tiden, og at dette «har berørt deres far». Det var dronning Margrethe som sto bak beslutningen.

– Det står nå lysende klart for alle at det er stor splid internt i kongefamilien. Det er også tydelig at prins Joachim og hans del av familien føler sig tilsidesatt og er meget ulykkelig over beslutningen dronning Magrethe har truffet, sa kongehusekspert i Radio4 Thomas Larsen til DR.

Powered by Labrador CMS