Nyheter

NABOSKAP: Statsministrene Jonas Gahr Støre og Mette Frederiksen møttes i København onsdag.
NABOSKAP: Statsministrene Jonas Gahr Støre og Mette Frederiksen møttes i København onsdag.

Støre og Frederiksen enige om å se på nordisk forsvarssamarbeid

Danmark og Norge er enige om å se på om man kan styrke det nordiske forsvarssamarbeidet, opplyser de to landenes statsministre etter et møte i København.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Møtet mellom statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og hans danske kollega og medsosialdemokrat Mette Frederiksen fant sted onsdag ettermiddag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Et hovedmål for det nordiske forsvarssamarbeidet NORDEFCO er å bevare og videreutvikle landenes militære kapabiliteter og operative evne gjennom kostnadseffektivt samarbeid, står det på regjeringens nettsider.

Der står det også at landene blant annet har samarbeidet om nordisk taktisk flytransportstøtte (Nortad), internasjonale operasjoner i Afghanistan og Mali, Cross Border Training og Arctic Challenge Exercise.

Ifølge Frederiksen snakket de to også om forsyningssikkerhet.

Et annet tema under møtet var gassleveranser fra Norge sett i lys av at EU tirsdag la fram en plan for å gjøre seg mindre avhengig av russisk gass.

Danmark foretrekker norsk gass, forteller den danske statsministeren. Samtidig er det klart at Norge ikke klarer å levere mer gass til Danmark på det nåværende tidspunkt.

– Norge står ved sine forpliktelser om å levere gass til Europa. Vi leverer maksimum av det vi kan. Vi skal bli større innen fornybar energi og produsere mer fornybar energi med vind fra hav og land, og kraft fra sol, sa Støre på et pressemøte.

Powered by Labrador CMS