Nyheter

FREGATT: Esbern Snare bidrar i den internasjonale bekjempelsen av piratvirksomhet utenfor vestkysten av Afrika.
FREGATT: Esbern Snare bidrar i den internasjonale bekjempelsen av piratvirksomhet utenfor vestkysten av Afrika.

Danmark har overlevert døde pirater til Nigeria

Fire antatte pirater som ble drept i skuddveksling med danske styrker i Guineabukten, ble fredag overlevert til nigerianske myndigheter.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I to måneder har likene vært oppbevart i kjølerommet på fregatten Esbern Snare, skriver det danske forsvaret på sin hjemmeside.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fregatten fikk tillatelse til å seile inn i nigeriansk farvann for å overlevere de fire til representanter fra myndighetene. Selve overleveringen skjedde til sjøs ved bruk av to av fregattens gummibåter.

Les også: Rapport: En åpen festning vil revitalisere byen

De fire mennene ble drept i en skuddveksling 24. november. Også fire andre menn ble pågrepet. Tre av dem ble løslatt og satt i en mindre båt med nok mat og drivstoff til å komme seg i land på kysten av Nigeria.

Den fjerde mannen ble såret i skuddvekslingen og ble fraktet til Danmark fordi det ikke var forsvarlig å løslate ham til sjøs. Han er varetektsfengslet for drapsforsøk på danske soldater, men nekter straffskyld.

Mannen sier danske soldater skjøt fra et helikopter uten forvarsel de han og de andre skulle møte et skip for å lose det til havn.

Les også: Baltiske land sender panservern og luftvern til Ukraina

Powered by Labrador CMS