Nyheter

FLERE FLY: Danmark trenger flere kampfly for å nå Natos mål. Her er et F-35 avbildet ved Luke Air Force Base i Arizona i USA.

Danmark leverer fullt ut på 3 av 17 Nato-krav, melder danske TV 2

Danmark har fått kritikk fra Nato-staben, USA og Storbritannia for implementeringen av styrkemålene, skriver kringkasteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er i et internt notat fra det danske forsvarsdepartementet som handler om «Beskrivelse af NATOs styrkemål – handlemuligheder og proces» at det går frem at det danske forsvaret bare leverer fullt ut på 3 av 17 styrkemål, melder kanalen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Punktene de leverer på gjelder to langtrekkende droner til Nordatlanteren og Arktis som skal stå på høy beredskap fra 2032 og som er under bestilling, tre Hercules transportfly og tre Thetis ekspedisjonsskip til Nordatlanteren og Arktis. Danmark har fire hver av både Hercules og Thetis.

Blant punktene de ikke leverer på er kortrekkende luftvern til hæren og planer om å øke antallet kampfly ut over de 27 F-35-flyene som er bestilt, melder kanalen. TV 2 skriver at Danmark ikke leverer på punktene fordi tidsfrister er overskredet eller fordi investeringer er blitt forsinket.

Ifølge notatet skal Danmark ha fått kritikk for implementeringen av styrkemålene fra Nato-staben, USA og Storbritannia.

Powered by Labrador CMS