Nyheter

TERRORBESKJEMPELE: Danske spesialstyrker skal hjelpe maliske forsvars- og sikkerhetsstyrker slik at de selv kan hånftere terrorgrupper i Sahel-regionen. Bilde viser danske spesialstyrker.

Danmark sender militært bidrag til terrorbekjempelse i Sahel

Fra januar 2022 vil Danmark bidra med spesialstyrker og annet personell i tolv måneder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Et bredt politisk flertall støttet onsdag 25. mai den danske regjeringens forslag om å sende danske spesialstyrker og annet personell til operasjonen Barkhane i Sahel-regionen i Afrika.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Den islamske staten og Al-Qaida prøver å få fotfeste i Sahel-regionen. De må ikke lykkes med å skape et nytt ledig rom for deres monstrøse regime med vold og terror. Vi må bekjempe det, sier den danske utenriksministeren Jeppe Kofod i en pressemelding på det danske forsvarsdepartementet sine sider.

– Derfor er jeg glad for at vi, med et bredt flertall bak oss, nå styrker Danmarks militære innsats i området, som går hånd i hånd med vårt utviklingsarbeid og humanitære innsats. Et aktivt Danmark i verden betyr et sikrere Danmark hjemme, fortsetter Kofod.

Les også: Danmark sender fregatt til Guineabukten på piratjakt

Danmarks forsvarsminister Trine Bramsen sier at det fremdeles er onde krefter som vil ødelegge friheten, sikkerheten og den demokratiske livsstilen.

– Fra dansk side har vi et delt ansvar for å forhindre terrororganisasjoner i å slå rot i ustabile samfunn, sier Bramsen i pressemeldingen.

Bidraget vil til sammen bestå av omtrent 105 personer, utsendt både til operasjon Barkhane, inkludert Task Force Takuba. Spesialstyrken forventes å bestå av omtrent 60 personer. Oppdraget er å veilede maliske forsvars- og sikkerhetsstyrker slik at de kan håndtere terrorrelaterte grupper i Sahel-regionen selv.

Les også: Forsvaret kjøper nye radarer for artillerilokalisering

Powered by Labrador CMS