Nytt om navn

Danmarks tidligere forsvarssjef, Bjørn Bisserup.

Danmarks tidligere forsvarssjef har fått ny jobb - ønsker større forsvarsindustri

Han gikk av med pensjon som forsvarssjef i høst etter at flere negative saker rammet det danske forsvaret. Nå blir Bjørn Bisserup (60) rådgiver i et konsulentfirma.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Bjørn Bisserup skal være rådgiver innen forsvars- og sikkerhetspolitikk i Danmark og Norden, melder den danske avisen Berlingske. Den tidligere forsvarssjefen skal utvikle området i Danmark og de øvrige nordiske landene.

Rud Pedersen er et kommunikasjons- og PR-byrå, som ble stiftet av Morten Rud Pedersen i Sverige i 2002. Byrået har vært involvert i en del prosjektene i Forsvarsministeriets Materiel- og Inkøbsstyrelse har gjennomført.

Bjørn Bisserup sier til Berlingske at han håper på en større forsvarsindustri i Danmark - en industri som utvikler seg mer og leverer ferdige løsninger.

– Vi leverer jo ikke mye forsvarsmateriell som sådan i Danmark. Vi har en industri, som bidrar til forsvarsindustrien rundt om i verden som underleverandører, men vi produserer ikke selv kjøretøyer og fly.

– Det er klart at hvis dansk forsvar kunne skape aktivitet og arbeidsplasser i Danmark på dette området, så er det langt bedre enn å bare sende pengene til utlandet, sier han til Berlingske.

Bisserup meldte i september at han kom til å gå av som forsvarssjef i november. Det skjedde på samme tidspunkt som en rekke negative saker rammet det danske forsvaret.

Les også: Dette er Danmarks nye forsvarssjef

Powered by Labrador CMS