Nyheter

SJEFEN FOR LUFTFORSVARET: Generalmajor og tidligere helikopterpilot i Luftforsvaret, Rolf Folland, på øvelsen Cold Response i 2022.

Landene har signert avtale om et felles nordisk luftstyrke

Avtalen mellom Norge, Sverige, Danmark og Finland etableres som følge av det landene oppfatter som økte trusler fra Russland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Danmarks luftforsvarssjef Jan Dam skyldes initiativet Russlands invasjon av Ukraina i februar i fjor.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vår kombinerte flåte kan sammenlignes med flåten til et stort europeisk land, sier han til nyhetsbyrået Reuters fredag.

Avtalen ble signert på den amerikanske flybasen Ramstein i Tyskland i forrige uke av luftforsvarssjefene fra de fire nordiske landene, deriblant Rolf Folland, sjef for det norske Luftforsvaret.

Natos luftforsvarssjef, den amerikanske generalen James B. Hecker, som også er sjef for USAs luftforsvarsstyrker i Europa, var også til stede.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken stod det i tittel at det skulle opprettes et felles nordisk luftforsvar. Det er feil. Det riktige er at de nordiske landene skal kunne operere som en felles luftstyrke. Det skal altså ikke opprettes en felles forsvarsgren. Endringen er gjort 29.03.2023, klokken 15.01.

Powered by Labrador CMS