Nyheter

LØSLATT: Sjefen for Forsvarets Etterretningstjeneste i Danmark Lars Findsen og to andre medarbeidere fritas for sine oppgaver.

Dansk etterretningssjef løslatt etter 70 dager

En ankedomstol har torsdag besluttet å løslate Danmarks avsatte og spionsiktede etterretningssjef Lars Findsen, som har sittet varetektsfengslet i 70 dager.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Findsen ble pågrepet på Kastrup flyplass utenfor København 8. desember og har sittet fengslet siden den gang.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

København byrett ønsket å forlenge fengslingen, men landretten overprøvde den beslutningen etter et usedvanlig langt møte. Retten satt samlet i 20 timer tirsdag og onsdag, opplyser Østre Landsret i en pressemelding.

Les også: Soldater fra Telemark bataljon skal til Litauen

Selv om de går inn for å løslate den avsatte etterretningssjefen, sier retten at det skjellig grunn til å mistenke Findsen for å ha brutt straffelovens bestemmelser om å røpe statshemmeligheter.

Derimot er ankedomstolen ikke enig i byrettens vurdering om at Findsen kunne forstyrre etterforskningen eller begå nye, lignende lovbrudd dersom han ble løslatt. Dermed ble byrettens fengslingskjennelse fra 4. februar gjort om.

Les mer om saken her: Dansk etterretningssjef møter i retten

Powered by Labrador CMS